Zelfgemaakte marshmallows: zacht en zoet

RRomée 11 september 2023 09:27

Wie houdt er niet van een zachte, zoete en zelfgemaakte marshmallow? Het is de perfecte lekkernij voor elke zoetekauw. Met dit recept leer je stap voor stap hoe je die heerlijke marshmallows gewoon thuis kunt maken.

Benodigdheden

Voor het maken van deze marshmallows heb je nodig:

 • 3 pakjes gelatine
 • 1 kop water (in twee delen)
 • 2 kopjes suiker
 • 1/2 kopje lichte maïsstroop
 • Een snufje zout
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • Poedersuiker voor het bestrooien

Bereidingswijze

Het bereiden van deze zelfgemaakte marshmallows is makkelijker dan je denkt. Volg de volgende stappen:

 1. Meng de gelatine met de helft van het water in een mengkom.
 2. Doe de suiker, maïsstroop, het resterende water en het zout in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en laat het koken tot het 240 graden Fahrenheit (115 graden Celsius) bereikt.
 3. Voeg langzaam het hete suikermengsel toe aan de gelatine terwijl je continue klopt. Klop het mengsel vervolgens op hoge snelheid tot het licht en luchtig is.
 4. Voeg het vanille-extract toe en klop nog even door.
 5. Bestrooi een bakplaat met poedersuiker en giet het marshmallowmengsel hierin. Laat het mengsel afkoelen en snijd het in stukjes.

En voilà, je zelfgemaakte marshmallows zijn klaar om te worden opgepeuzeld!

Marshmallows zonder maïsstroop

Maak je liever marshmallows zonder maïsstroop? Vervang de maïsstroop door honing of agavesiroop. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

Marshmallows bewaren

Je kunt de marshmallows ongeveer een week bewaren. Bewaar ze in een afgesloten bak op kamertemperatuur. Vermijd vochtige plekken, want daar worden de marshmallows klef van.

Het maken van je eigen marshmallows is niet alleen leuk, maar ook lekker. Ze smaken veel beter dan de marshmallows uit de winkel. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen