
Wie houdt er niet van donuts? Deze zoete verwennerij is niet alleen heerlijk om te eten, maar ook leuk om zelf te maken. Met ons recept voor zelfgemaakte donuts, kun je je eigen heerlijke, zoete snack in een handomdraai op tafel zetten. Deze eenvoudige stappen helpen je op weg naar de perfecte donut.
Benodigdheden
Om te beginnen, zorg je voor de volgende ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 50 gram suiker
- 7 gram droge gist
- 250 ml melk
- 50 gram boter
- 2 eieren
- Snufje zout
- Olie om in te frituren
En voor het glazuur:
- 200 gram poedersuiker
- 3 eetlepels water
Bereidingswijze
- Meng de bloem, suiker en gist in een grote kom.
- Verwarm de melk en boter tot de boter gesmolten is, en voeg dit toe aan het bloemmengsel.
- Voeg de eieren en het zout toe, en meng alles goed door elkaar.
- Kneed het deeg tot het soepel is, en laat het dan ongeveer een uur rijzen.
- Rol het deeg uit, en steek er met een donut-vormpje cirkels uit.
- Laat de donuts nog een half uur rijzen.
- Bak de donuts in de olie tot ze goudbruin zijn.
- Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur, en doop de donuts hierin.
Voilà! Je hebt nu zelfgemaakte, heerlijke donuts. Zo makkelijk kan het zijn. De volgende keer als je zin hebt in een zoete verwennerij, weet je wat je te doen staat.