Zelf smeuïge chocoladepasta maken: 4 variaties

RRomée 20 februari 2024 07:06

Chocoladepasta. Wie houdt er niet van? Het is niet alleen heerlijk op brood, maar ook in desserts of gewoon rechtstreeks uit de pot. Maar wist je dat je je eigen smeuïge chocoladepasta kunt maken? En nog beter, je kunt het zelfs aanpassen aan je eigen voorkeuren en dieetwensen. Hier zijn vier heerlijke variaties om uit te proberen.

Chocoladepasta met noten

Deze zelfgemaakte chocoladepasta variant is een ware traktatie voor notenliefhebbers. Je kunt jouw favoriete noten gebruiken, maar hazelnoten en amandelen zijn bijzonder goed.

Ingrediënten

  • 200 gram hazelnoten
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels honing
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Rooster de noten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Maal de noten in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  4. Meng de gesmolten chocolade, honing, en zout erdoor.

Chocoladepasta met witte chocolade

Deze variant is perfect voor diegenen die van zoet houden! De witte chocolade geeft de pasta een romige en luxe smaak.

Ingrediënten

  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram room
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereiding

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  2. Verwarm de room in een pan.
  3. Meng de gesmolten chocolade, room, en poedersuiker tot een gladde pasta.

Vegan chocoladepasta

Deze gezonde chocoladepasta variant is perfect voor veganisten of voor diegenen die zuivel willen vermijden. Het gebruikt plantaardige melk en kokosolie in plaats van room.

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Verwarm de plantaardige melk en de kokosolie in een pan.
  3. Meng de gesmolten chocolade, warme melk, en kokosolie tot een gladde pasta.

Chocoladepasta zonder suiker

Deze chocoladepasta recept is ideaal voor wie suiker wilt vermijden. In plaats van suiker gebruiken we agavesiroop voor een beetje zoetheid.

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Meng de gesmolten chocolade, agavesiroop, en zout tot een gladde pasta.

Dus daar heb je het, vier heerlijke variaties op zelfgemaakte smeuïge chocoladepasta. Of je nu van noten, witte chocolade, vegan, of zonder suiker houdt, er is een variant die bij jou past.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.