Zelf citrusschil maken voor een citrusy touch

RRomée 13 augustus 2023 12:36

Wil je een citrusy touch toevoegen aan je bakcreaties? Dan is zelfgemaakte citrusschil precies wat je nodig hebt! Hiermee voeg je een frisse en levendige smaak toe aan je recepten. In dit artikel ontdek je hoe je zelf citrusschil kunt maken en hoe je het kunt gebruiken en bewaren.

Zelf citrusschil maken: het stappenplan

Voordat je aan de slag gaat, zorg je ervoor dat je een scherp mes en een snijplank bij de hand hebt. Je hebt ook een citrusvrucht nodig, zoals een sinaasappel, citroen of limoen.

  1. Was de citrusvrucht grondig. Zorg ervoor dat je eventuele was of vuil verwijdert. Je kunt hiervoor warm water en zachte zeep gebruiken.

  2. Snijd de boven- en onderkant van de vrucht. Dit maakt het makkelijker om de schil te verwijderen.

  3. Verwijder de schil. Gebruik je mes om de schil van de vrucht te snijden. Probeer zo min mogelijk van het witte deel van de schil (het bittere deel) mee te nemen.

  4. Snijd de schil in dunne reepjes. Deze kun je later gebruiken in je recepten.

  5. Bewaar de schil. Als je de schil niet meteen gebruikt, kun je deze het beste in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.

Hoe kun je citrusschil gebruiken in bakken?

Zelfgemaakte citrusschil kan op veel verschillende manieren worden gebruikt in bakken. Het voegt een heerlijke citrusy touch toe aan een verscheidenheid aan recepten, inclusief taarten, cakes, koekjes, muffins, brownies, cupcakes, ijs en marsepein. De schil kan ook worden gebruikt in brood, pannenkoeken en gebak.

Citrusschil bewaren

Zelfgemaakte citrusschil kan tot een week in de koelkast worden bewaard. Zorg ervoor dat je het in een afgesloten bakje bewaart om het vers te houden. Voor een langere houdbaarheid kun je de schil ook invriezen.

Of je nu een ervaren bakker bent of net begint, zelf citrusschil maken is een eenvoudige manier om je bakcreaties extra smaak en kleur te geven. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.