Verrukkelijke vegan desserts: 6 ideeën zonder dierlijke producten

JJoris 12 augustus 2023 09:11

Als je denkt aan veganistisch eten, dan denk je misschien niet direct aan desserts. Maar dat is een misvatting! Er zijn tal van heerlijke, veganistische desserts die je eenvoudig zelf thuis kunt maken. In dit artikel delen we 6 verrukkelijke ideeën voor vegan desserts zonder dierlijke producten.

1. Vegan chocolademousse

Deze veganistische versie van de klassieke chocolademousse is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens super simpel om te maken. De basis is silken tofu, die zorgt voor een romige textuur zonder de toevoeging van room of ei. Voeg daar cacaopoeder, vanille en een zoetmiddel naar keuze aan toe en je hebt een verrukkelijk dessert!

2. Vegan fruit trifle

Een vegan trifle is een perfect dessert voor als je gasten hebt. Je kunt het vooraf maken en vlak voor het serveren uit de koelkast halen. Deze trifle bestaat uit laagjes cake, vers fruit en vegan custard. En als finishing touch wat amandelschaafsel bovenop.

3. Vegan ijs

Wie houdt er niet van ijs? Dit vegan ijs is gemaakt van bevroren bananen, wat zorgt voor een romige textuur zonder melk of room. Je kunt er allerlei smaken aan toevoegen, zoals cacao voor chocolade ijs, of bevroren fruit voor een fruitige variant.

4. Vegan koekjes

Vegan koekjes bakken is helemaal niet moeilijk. Met een paar simpele ingrediënten zoals bloem, plantaardige margarine en suiker, bak je de heerlijkste koekjes. En als je wilt kun je nog extra's toevoegen, zoals chocoladestukjes, noten of gedroogd fruit.

5. Vegan cheesecake

Een vegan cheesecake is een geweldig alternatief voor de traditionele cheesecake. In plaats van roomkaas en eieren, gebruik je cashewnoten en kokosolie om die romige textuur te krijgen. De bodem is gemaakt van dadels en noten, en je kunt de cheesecake afmaken met een topping van vers fruit.

6. Vegan tiramisu

En last but not least, een vegan versie van de klassieke Italiaanse tiramisu. Met een paar slimme vervangingen, zoals amandel melk voor de mascarpone en aquafaba voor de eieren, creëer je een heerlijke vegan tiramisu.

Dessert Ingrediënten
Chocolademousse Silken tofu, cacao, vanille, zoetstof
Fruit trifle Cake, fruit, vegan custard, amandelen
Ijs Bevroren bananen, smaakmakers
Koekjes Bloem, margarine, suiker, extra's
Cheesecake Cashewnoten, kokosolie, dadels, noten, fruit
Tiramisu Amandelmelk, aquafaba, koffie, biscuit

Met deze 6 verrukkelijke vegan desserts kun je zonder schuldgevoel genieten. Ze zijn niet alleen vrij van dierlijke producten, maar ook nog eens super lekker.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.