
Wie houdt er niet van een goed, romig dessert na een heerlijke maaltijd? Puddings en custards hebben altijd een speciaal plekje in onze harten (en buiken!) door hun zachte en fluweelachtige textuur. In dit artikel zullen we in detail treden over hoe je deze hemelse desserts zelf kunt maken. We hebben 5 eenvoudige basisrecepten voor je verzameld voor zowel pudding als custard.
Basisrecepten voor Pudding
Zelfgemaakte puddings zijn een van de eenvoudigste desserts om te maken. Hier zijn twee eenvoudige recepten om je op weg te helpen.
1. Vanillepudding
Ingrediënten:
- 500 ml melk
- 100 gr suiker
- 1 vanillestokje
- 4 eierdooiers
- 40 gr maïzena
Bereidingswijze:
- Verwarm de melk met het vanillestokje en de helft van de suiker.
- Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en maïzena.
- Voeg een beetje warme melk toe aan het eimengsel en roer goed.
- Voeg het eimengsel toe aan de rest van de melk en laat het op laag vuur indikken.
- Laat de pudding afkoelen en serveer.
2. Chocoladepudding
Ingrediënten:
- 500 ml melk
- 100 gr suiker
- 4 eierdooiers
- 40 gr maïzena
- 100 gr pure chocolade
Bereidingswijze:
- Verwarm de melk met de suiker.
- Klop de eierdooiers met de maïzena.
- Voeg een beetje warme melk toe aan het eimengsel en roer goed.
- Voeg het eimengsel toe aan de rest van de melk en laat het op laag vuur indikken.
- Smelt de chocolade en voeg deze toe aan de pudding.
- Laat de pudding afkoelen en serveer.
Basisrecepten voor Custard
Custard is een romige saus die zowel warm als koud heerlijk is. Hier zijn drie basisrecepten die je kunt proberen.
3. Vanille custard
Ingrediënten:
- 500 ml melk
- 100 gr suiker
- 1 vanillestokje
- 4 eierdooiers
Bereidingswijze:
- Verwarm de melk met het vanillestokje en de suiker.
- Klop de eierdooiers licht op.
- Voeg een beetje warme melk toe aan de eierdooiers en roer goed.
- Voeg het eimengsel toe aan de rest van de melk en laat het op laag vuur indikken.
- Serveer de custard warm of koud.
4. Custard met room
Ingrediënten:
- 500 ml melk
- 100 gr suiker
- 4 eierdooiers
- 200 ml room
Bereidingswijze:
- Verwarm de melk met de suiker.
- Klop de eierdooiers licht op.
- Voeg een beetje warme melk toe aan de eierdooiers en roer goed.
- Voeg het eimengsel toe aan de rest van de melk en laat het op laag vuur indikken.
- Voeg de room toe en roer goed.
- Serveer de custard warm of koud.
5. Chocolade custard
Ingrediënten:
- 500 ml melk
- 100 gr suiker
- 4 eierdooiers
- 100 gr pure chocolade
Bereidingswijze:
- Verwarm de melk met de suiker.
- Klop de eierdooiers licht op.
- Voeg een beetje warme melk toe aan de eierdooiers en roer goed.
- Voeg het eimengsel toe aan de rest van de melk en laat het op laag vuur indikken.
- Smelt de chocolade en voeg deze toe aan de custard.
- Serveer de custard warm of koud.
Met deze basisrecepten kun je beginnen met het maken van je eigen heerlijke puddings en custards. Je kunt altijd variëren met de ingrediënten om je eigen unieke draai aan deze recepten te geven.