Perfecte crêpes: 5 vullingen en sauzen die je moet proberen

JJoris 16 december 2023 07:07

Wie houdt er niet van een goede crêpe? Deze dunne, Franse pannenkoeken zijn heerlijk op zichzelf, maar worden nog beter wanneer ze goed gevuld zijn. Hieronder vind je vijf van onze favoriete vullingen en sauzen die je zeker eens moet proberen.

1. Chocoladesaus Je kunt nooit fout gaan met een klassieke chocoladesaus. Het is eenvoudig te maken en voegt een rijke, zoete smaak toe aan je crêpes. Een simpel recept hiervoor is de volgende: meng 200 gram pure chocolade, 50 gram suiker en 125 milliliter melk in een pan op laag vuur. Roer het geheel door totdat je een gladde saus hebt.

2. Fruitvulling Fruit is een andere geweldige optie voor crêpes. Je kunt bijna elk soort fruit gebruiken, maar onze favorieten zijn aardbeien, bananen en bosbessen. Probeer het fruit in combinatie met wat suiker te verwarmen in een pan om een heerlijke compote te maken.

3. Roomkaasvulling Voor een rijkere, hartigere optie, probeer dan eens een roomkaasvulling. Mix 200 gram roomkaas met 50 gram suiker en een theelepel vanille extract. Smeer deze vulling in het midden van je crêpe voor een heerlijke smaakexplosie.

4. Karamelsaus Karamelsaus is een andere zoete klassieker. Je kunt het kopen in de winkel, maar het zelf maken is net zo makkelijk. Smelt 100 gram suiker in een pan, voeg dan 50 gram boter toe en meng totdat het volledig is opgelost. Voeg vervolgens 125 milliliter room toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.

5. Nutella Last but not least: Nutella. Deze populaire chocolade-hazelnootspread is perfect voor crêpes. Smeer het direct op je crêpe en rol hem op voor een heerlijke traktatie.

Hieronder vind je een overzichtelijke tabel met de vullingen en sauzen:

Vulling/Saus Ingrediënten Bereiding
Chocoladesaus 200g pure chocolade, 50g suiker, 125ml melk Smelt op laag vuur en roer totdat je een gladde saus hebt
Fruitvulling Aardbeien, bananen, bosbessen, suiker Verwarm het fruit met suiker in een pan
Roomkaasvulling 200g roomkaas, 50g suiker, 1tl vanille extract Mix alle ingrediënten samen
Karamelsaus 100g suiker, 50g boter, 125ml room Smelt de suiker, voeg boter toe, voeg dan room toe en roer totdat je een gladde saus hebt
Nutella - Smeer direct op de crêpe

Het bakken van de perfecte crêpe is een kunst op zich.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.