Liefde voor lavacakes: 3 recepten voor een smeltend middelpunt

JJoris 29 december 2023 07:06

Wie kan de verleiding van een perfect gebakken lavacake weerstaan? Het moment dat je je lepel door het zachte cakebeslag laat glijden om een stroom van zachte, warme chocolade te onthullen, is pure magie. Duik in de wereld van lavacakes met ons en ontdek drie fantastische recepten die zorgen voor dat smeltende middelpunt.

Het basisrecept voor lavacakes

Het bakken van de perfecte lavacake kan een beetje intimiderend zijn, maar geen paniek. Hier is een eenvoudig recept om je op weg te helpen. Dit recept is perfect voor beginners en kan in minder dan 30 minuten worden bereid.

- 200 gram pure chocolade
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 60 gram bloem

Lavacake met een vleugje sinaasappel

Voor degenen die op zoek zijn naar een beetje extra flair in hun lavacake, probeer dan eens dit recept met een vleugje sinaasappel. Het zure aroma van de sinaasappel geeft een mooi contrast met de zoete, romige chocolade.

- 200 gram pure chocolade
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 60 gram bloem
- Geraspte schil van 1 sinaasappel

Luxe lavacake met frambozencoulis

Wil je je lavacake naar een hoger niveau tillen? Probeer dan eens deze luxe versie, geserveerd met een tangy frambozencoulis. Dit recept is perfect voor speciale gelegenheden of wanneer je jezelf gewoon wilt trakteren op iets bijzonders.

- 200 gram pure chocolade
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 60 gram bloem
- 200 gram frambozen
- 50 gram suiker

Er zijn zoveel manieren om lavacakes te maken en we hopen dat onze recepten je hebben geïnspireerd om je eigen versie te proberen. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.