
Bent u lactose-intolerant, of wilt u om een andere reden lactosevrij bakken? Dan bent u aan het juiste adres! Hier presenteren we vijf heerlijke lactosevrije bakrecepten die u zeker moet proberen.
Lactosevrije taart
- Appeltaart zonder lactose
Voor de taartbodem:
- 200 g glutenvrij meel
- 100 g suiker
- 100 g lactosevrije margarine
- 1 ei
Voor de vulling:
- 4 appels
- 50 g suiker
- 1 tl kaneel
Bak de taart op 180 graden voor ongeveer 45 minuten.
Lactosevrije muffins
- Banaan-chocolade muffins zonder lactose
- 200 g glutenvrij meel
- 100 g suiker
- 2 bananen
- 50 g cacaopoeder
- 100 ml plantaardige melk
- 1 ei
Bak de muffins op 180 graden voor ongeveer 20 minuten.
Lactosevrije koekjes
- Vanillekoekjes zonder lactose
- 200 g glutenvrij meel
- 100 g suiker
- 100 g lactosevrije margarine
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
Bak de koekjes op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.
Lactosevrij brood
- Volkorenbrood zonder lactose
- 500 g volkorenmeel
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 1 zakje droge gist
- 350 ml warm water
Bak het brood op 200 graden voor ongeveer 30 minuten.
Lactosevrije pannenkoeken
- Pannenkoeken zonder lactose
- 200 g glutenvrij meel
- 2 eieren
- 400 ml plantaardige melk
Bak de pannenkoeken in een hete pan met een beetje olie.
Bakken zonder lactose kan net zo heerlijk zijn als traditioneel bakken.