Ga internationaal: 6 bakrecepten van over de hele wereld

JJoris 17 september 2023 14:41

Haal de wereld naar je keuken met deze heerlijke selectie van bakrecepten van over de hele wereld. We hebben voor jou zes unieke recepten verzameld uit verschillende landen en culturen. Dus trek je schort aan en ga mee op deze culinaire wereldreis.

Franse croissants

Croissants zijn een iconisch onderdeel van de Franse keuken. Ze zijn knapperig van buiten en zacht en luchtig van binnen.

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 14 gram droge gist
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 300 ml melk
  • 250 gram boter

Hier vind je het volledige recept.

Italiaanse cannoli

Deze knapperige buisjes gevuld met een romige ricotta vulling zijn een favoriet in heel Italië.

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 1/2 kopje marsala wijn
  • 500 gram ricotta kaas
  • 100 gram poedersuiker

Hier vind je het volledige recept.

Chinese maancakes

Deze traditionele cakejes, gevuld met lotuspasta en gezouten eigeel, worden meestal gegeten tijdens het Midherfstfestival.

Ingrediënten:

  • 200 gram lotuspasta
  • 4 gezouten eieren
  • 200 gram bloem
  • 1/4 kopje golden syrup
  • 1/4 kopje plantaardige olie
  • 1/4 kopje lye water

Hier vind je het volledige recept.

Amerikaanse brownies

Deze chocolade traktatie heeft een rijke, fudgy textuur en wordt vaak geserveerd met een bolletje vanille-ijs of slagroom.

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 250 gram boter
  • 4 grote eieren
  • 350 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram bloem

Hier vind je het volledige recept.

Mexicaanse tres leches cake

Deze zachte, vochtige cake wordt doordrenkt met een mengsel van drie soorten melk: gecondenseerde melk, verdampte melk en volle melk.

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 250 ml gecondenseerde melk
  • 250 ml verdampte melk
  • 250 ml volle melk

Hier vind je het volledige recept.

Indiase gulab jamun

Deze zoete balletjes van gefrituurd deeg worden geserveerd in een siroop op smaak gebracht met rozenwater en kardemom.

Ingrediënten:

  • 200 gram melkpoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 kopje water
  • 1 theelepel rozenwater
  • 1/2 theelepel gemalen kardemom

Hier vind je het volledige recept.

Met deze zes recepten kun je een wereldse bakervaring beleven zonder je keuken te verlaten. Ben je klaar om je bakreis te beginnen?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.