Eetbare bloemen in je baksels: 6 manieren om te versieren

JJoris 13 november 2023 07:07

Niets zorgt voor een 'wow'-factor bij je baksels zoals het versieren met eetbare bloemen. Deze natuurlijke decoraties zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar kunnen ook een unieke smaak en textuur aan je gebak geven. Hier zijn zes manieren om je baksels op te fleuren met eetbare bloemen.

1. Versier je taarten met bloemen

Een van de meest populaire manieren om eetbare bloemen te gebruiken, is door ze als decoratie op taarten te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld roosjes gebruiken om een romantische sfeer te creëren, of viooltjes voor een meer rustieke look. Wil je echt indruk maken? Maak dan een bloemenkrans van verschillende soorten eetbare bloemen rond de rand van je taart.

2. Voeg bloemen toe aan je cupcakes

Bloemen kunnen ook een geweldige aanvulling zijn op je cupcakes. Je kunt bijvoorbeeld een bloem in het midden van je cupcake plaatsen, of meerdere kleine bloemetjes over de top strooien.

3. Gebruik bloemen in je deeg

Een andere creatieve manier om eetbare bloemen te gebruiken, is door ze direct in je deeg te verwerken. Dit kan een subtiele smaak en een mooie visuele flair aan je gebak geven.

Enkele populaire eetbare bloemen om in je deeg te verwerken zijn:

  1. Viooltjes
  2. Rozen
  3. Lavendel
  4. Madeliefjes
  5. Korenbloemen

4. Maak bloemensuiker

Bloemensuiker is een heerlijke manier om de zoetheid van je baksels op smaak te brengen. Je kunt eenvoudig bloemensuiker maken door de bloemblaadjes van je favoriete eetbare bloemen te mengen met suiker en het mengsel een paar weken te laten staan. De suiker zal de smaak van de bloemen opnemen en een heerlijke smaakmaker worden voor je baksels.

5. Gebruik bloemen voor een kleurrijke garnering

Eetbare bloemen zijn ook perfect voor het toevoegen van kleur aan je baksels. Je kunt ze op je gebak leggen, of ze fijnhakken en over de bovenkant strooien voor een kleurrijke garnering.

6. Maak bloemengelei of -jam

Tot slot kun je eetbare bloemen ook gebruiken om bloemengelei of -jam te maken. Dit is een geweldige manier om de smaak van de bloemen in je baksels te verwerken en tegelijkertijd een unieke textuur te creëren.

Bakken met eetbare bloemen kan een leuke en creatieve manier zijn om je baksels te versieren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bloemen die je gebruikt eetbaar zijn en veilig om te eten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.