De charme van het bakken: 5 verhalen achter beroemde desserts

RRomée 3 november 2023 07:07

Het bakken van desserts kan meer zijn dan alleen het creëren van heerlijke lekkernijen. Elk dessert heeft zijn eigen verhaal, doordrenkt met geschiedenis, cultuur en passie. Hier zijn de verhalen achter vijf beroemde desserts waar je wellicht van hebt genoten, maar waarvan je de geschiedenis misschien niet kent.

Tiramisu - Italië

Tiramisu, een iconisch dessert uit Italië, betekent letterlijk 'trek me op'. Dit is een symbolische uitdrukking voor 'maak me blij'. Het dessert dateert uit de 1960's en wordt toegeschreven aan Roberto Linguanotto, een patissier uit Treviso.

Sachertorte - Oostenrijk

De Sachertorte is een beroemde chocoladetaart uit Oostenrijk. Hij werd in 1832 gecreëerd door de 16-jarige Franz Sacher. De taart was oorspronkelijk bedoeld voor prins Klemens von Metternich in Wenen.

Pasteis de Belém - Portugal

De Pasteis de Belém, of de roompasteitjes van Belém, zijn een van Portugal's meest geliefde desserts. Deze heerlijke gebakjes werden voor het eerst gemaakt door monniken in het Jerónimos-klooster in de 19e eeuw.

Pavlova - Australië en Nieuw-Zeeland

Er is lang gedebatteerd over de oorsprong van de Pavlova. Dit dessert, genoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova, is zowel door Australië als door Nieuw-Zeeland geclaimd.

Baklava - Midden-Oosten

Baklava is een zoet dessert dat populair is in het Midden-Oosten en de Balkan. Het stamt uit het Ottomaanse Rijk en wordt gemaakt van filodeeg, noten en zoete siroop.

Het bakken van elke dessert is een reis op zich, gevuld met zijn eigen unieke charmes en uitdagingen. De volgende keer dat je van een dessert geniet, onthoud dan dat je deelneemt aan een klein stukje geschiedenis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.