Crêpes: het verschil tussen Franse en Nederlandse pannenkoeken

RRomée 24 mei 2024 07:02

Vandaag gaan we het hebben over een onderwerp dat iedereen zal interesseren die van eten houdt - pannenkoeken. Maar niet zomaar pannenkoeken, we gaan de subtiele (en soms niet zo subtiele) verschillen tussen Franse crêpes en Nederlandse pannenkoeken verkennen.

Ingrediënten en de bereidingswijze

Allereerst, de basis - de ingrediënten en de bereidingswijze. Hier is een handige tabel om de belangrijkste verschillen te illustreren:

Franse Crêpes Nederlandse Pannenkoeken
Ingrediënten Bloem, eieren, melk, boter, zout Bloem, eieren, melk, zout, bakpoeder
Bereidingswijze Dun en groot uitgespreid, gekookt tot ze lichtbruin zijn Dikker, kleiner in diameter, gekookt tot ze goudbruin zijn

Zoals je kunt zien, zijn de ingrediënten vrijwel hetzelfde, maar het verschil zit in de bereidingswijze en de dikte van de pannenkoeken.

De tradities

De Franse crêpes en Nederlandse pannenkoeken hebben elk hun eigen unieke tradities. In Frankrijk, worden crêpes vaak gegeten op La Chandeleur, of Candlemas, een christelijke feestdag die op 2 februari wordt gevierd. In Nederland, zijn pannenkoeken een populair gerecht voor kinderverjaardagen en worden vaak geserveerd met stroop of poedersuiker.

De verschillende soorten

Er zijn vele verschillende soorten Franse crêpes en Nederlandse pannenkoeken, elk met hun eigen unieke twist. Franse crêpes kunnen bijvoorbeeld hartig of zoet zijn, en worden vaak geserveerd met ingrediënten zoals Nutella, aardbeien, ham en kaas. Nederlandse pannenkoeken, aan de andere kant, zijn meestal zoet en worden vaak geserveerd met stroop, poedersuiker of appel.

Het moge duidelijk zijn dat, hoewel ze op het eerste gezicht misschien vergelijkbaar lijken, Franse crêpes en Nederlandse pannenkoeken eigenlijk heel verschillend zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.