Chocolade ganache: 3 recepten voor glazuur en vulling

RRomée 30 augustus 2023 20:56

Chocolade ganache is een essentieel onderdeel van veel desserts. Het is een mengsel van room en chocolade dat kan worden gebruikt als glazuur, vulling of zelfs truffelbasis. In dit artikel delen we drie heerlijke recepten voor chocolade ganache: een met pure chocolade, een met melkchocolade en een met witte chocolade.

Pure chocolade ganache

Pure chocolade ganache is rijk en intens. Het is perfect voor het glazuren van cakes of als vulling voor truffels. Hier is een eenvoudig recept:

Ingrediënten:

 • 225 gram pure chocolade
 • 225 ml room

Instructies:

 1. Hak de chocolade fijn en doe het in een kom.
 2. Breng de room aan de kook in een steelpannetje.
 3. Giet de hete room over de chocolade en laat dit twee minuten staan.
 4. Roer het mengsel tot het glad is.
 5. Laat de ganache afkoelen voordat je hem gebruikt.

Melkchocolade ganache

Melkchocolade ganache is zoeter en romiger dan de pure variant. Het is heerlijk op cupcakes of als vulling voor taarten. Hier is het recept:

Ingrediënten:

 • 340 gram melkchocolade
 • 225 ml room

Instructies:

 1. Volg dezelfde stappen als bij het recept voor pure chocolade ganache, maar vervang de pure chocolade door melkchocolade.

Witte chocolade ganache

Witte chocolade ganache is romig en zoet. Het is geweldig als glazuur voor cakes of taarten, of als vulling voor truffels. Hier is het recept:

Ingrediënten:

 • 450 gram witte chocolade
 • 225 ml room

Instructies:

 1. Volg dezelfde stappen als bij de bovenstaande recepten, maar vervang de chocolade door witte chocolade.

De ganache kan worden bewaard in de koelkast voor toekomstig gebruik. Het kan ook worden ingevroren voor langdurige opslag. Zorg er voor gebruik voor dat de ganache op kamertemperatuur is voor het beste resultaat.

Ganache kan worden verdikt door hem kouder te maken of verdunnen door hem opnieuw te verwarmen. Als je ganache te hard wordt, kun je een beetje room toevoegen om hem weer smeerbaar te maken. Als je ganache niet glimt, betekent dit meestal dat hij niet genoeg is geroerd of dat de room en chocolade niet goed zijn gemengd. Om dit op te lossen, kun je de ganache opnieuw verwarmen en goed doorroeren.

We hopen dat je deze recepten nuttig vindt en dat ze je inspireren om je eigen heerlijke ganache te maken.

Meer artikelen