Cakejes versieren met kinderen: leuke en eenvoudige ideeën

RRomée 12 september 2023 17:57

Ben je op zoek naar een leuke en creatieve activiteit om met je kinderen te doen? Cakejes versieren is een geweldige manier om hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd een heerlijke traktatie te maken. We hebben een lijst samengesteld met eenvoudige en leuke ideeën om cakejes te versieren die je kinderen zullen inspireren.

Stap-voor-stap cakejes versieren

 1. Cakejes versieren met marsepein: Marsepein is een geweldige optie voor cakejes versieren omdat het gemakkelijk te vormen is en het komt in een verscheidenheid aan kleuren. Je kunt het gebruiken om leuke vormen en figuren te maken.

 2. Cakejes versieren met glazuur: Glazuur is eenvoudig te maken en kan worden gekleurd met voedselkleurstof om een regenboog aan decoraties te creëren.

 3. Cakejes versieren met snoep: Dit is wellicht de favoriete optie voor veel kinderen. Je kunt een verscheidenheid aan snoepjes gebruiken, zoals jelly beans, M&M's of sprinkles.

 4. Cakejes versieren met fondant: Fondant is een beetje moeilijker om mee te werken dan marsepein of glazuur, maar het geeft een zeer gladde en professionele afwerking aan je cakejes.

 5. Cakejes versieren met botercrème: Botercrème is heerlijk en veelzijdig. Je kunt het gebruiken om te vullen, te bedekken of om mooie versieringen te maken met een spuitzak.

 6. Cakejes versieren met chocolade: Wie houdt er niet van chocolade? Je kunt gesmolten chocolade, chocolade snoepjes of chocolade sprinkles gebruiken.

 7. Cakejes versieren met slagroom: Slagroom is licht en luchtig, perfect voor een eenvoudige en heerlijke versiering.

 8. Cakejes versieren met fruit: Voor een gezonder alternatief kun je vers fruit gebruiken, zoals bessen, bananen of appels.

Meer versiering ideeën voor cakejes

Hier zijn enkele extra ideeën om je cakejes te versieren:

 • Maak een thema voor je cakejes, zoals superhelden, prinsessen, dieren, enz.

 • Gebruik eetbare inkt om op de cakejes te tekenen.

 • Gebruik koekjes of eetbare bloemen als versiering.

 • Voeg wat glitters of eetbaar goud toe voor een sprankelend effect.

 • Maak een grappig gezicht of ontwerp met verschillende soorten snoepjes.

Het belangrijkste is om plezier te hebben en creatief te zijn. Vergeet niet, er is geen foute manier om een cakeje te versieren! Deel deze activiteit met je kinderen en geniet van het proces en natuurlijk van het opeten van jullie creaties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.