Bavarois: een luchtig dessert in 6 stappen

RRomée 10 april 2024 07:02

Als je op zoek bent naar een luchtig en heerlijk dessert om te serveren op je volgende dinerfeest, dan is Bavarois het perfecte dessert voor jou. Bavarois, ook wel bekend als 'Bavariaanse room', is een licht en romig dessert dat vaak wordt geserveerd met fruit of saus. In dit artikel gaan we je leren hoe je dit dessert in zes eenvoudige stappen kunt maken.

Benodigde ingrediënten

Voordat je begint met het maken van je Bavarois, zorg ervoor dat je de volgende ingrediënten bij de hand hebt:

  • 500 ml melk
  • 5 eierdooiers
  • 150 gr suiker
  • 10 gr gelatine
  • 250 ml slagroom
  • Optioneel: fruit of saus naar keuze

Stap 1: Bereid de gelatine voor

De eerste stap in het maken van Bavarois is het voorbereiden van de gelatine. Week de gelatine in koud water totdat het zacht wordt. Dit duurt meestal ongeveer 5 tot 10 minuten.

Stap 2: Maak de custard

Terwijl de gelatine weekt, begin je met het maken van de custard. Verhit de melk in een pan tot het heet is, maar niet kookt. Klop ondertussen de eierdooiers en suiker samen tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de hete melk langzaam toe aan het eierdooiermengsel, onder voortdurend roeren.

Stap 3: Voeg de gelatine toe

Zodra de gelatine zacht is, knijp je het overtollige water eruit en voeg je de gelatine toe aan het hete custardmengsel. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.

Stap 4: Laat het mengsel afkoelen

Laat de custard afkoelen tot kamertemperatuur. Terwijl je wacht, kun je de slagroom opkloppen tot stijve pieken.

Stap 5: Voeg de slagroom toe

Zodra de custard is afgekoeld, vouw je de slagroom erdoor. Zorg ervoor dat je het mengsel niet teveel roert, anders verlies je de luchtigheid.

Stap 6: Laat de Bavarois opstijven

Giet het mengsel in een vorm en laat het in de koelkast staan tot het volledig is opgestijfd. Dit duurt meestal een paar uur. Als de Bavarois stevig is, kun je hem serveren met fruit of saus naar keuze.

Voilà, je hebt je eigen luchtige Bavarois gemaakt! Met dit eenvoudige stappenplan kan iedereen een heerlijke Bavarois maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.