Bakken met noten: 4 heerlijke receptideeën

JJoris 7 december 2023 07:07

Het gebruik van noten in de keuken is al zo oud als de tijd zelf. Noten voegen niet alleen smaak en textuur toe aan gerechten, maar ze zijn ook rijk aan gezonde vetten, vitamines en mineralen. Bovendien zijn er veel verschillende soorten noten, zoals walnoten, pecannoten, amandelen en hazelnoten, waardoor je eindeloos kunt variëren met smaken. In dit artikel delen we vier heerlijke recepten voor het bakken met noten.

Zoete pecannotentaart

Voor dit zoete en smeuïge taartje heb je het volgende nodig:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram pecannoten
  • 100 gram honing

Meng de bloem, boter en suiker tot een deeg en bekleed hiermee een taartvorm. Voor de vulling klop je de eieren los en meng je deze met de honing en de pecannoten. Giet het mengsel in de taartvorm en bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Hartige walnotenbrood

Voor dit heerlijke brood heb je het volgende nodig:

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 300 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram walnoten

Meng alle ingrediënten behalve de walnoten tot een deeg en laat dit rijzen voor ongeveer een uur. Kneed de walnoten door het deeg en vorm een brood. Laat het brood nog een half uur rijzen en bak het vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Amandelkoekjes

Voor deze knapperige koekjes heb je het volgende nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 100 gram amandelschaafsel

Meng alle ingrediënten tot een deeg en vorm kleine koekjes. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.

Hazelnoottaart

Voor deze rijke en smaakvolle taart heb je het volgende nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram hazelnoten
  • 100 gram pure chocolade

Meng de bloem, boter en suiker tot een deeg en bekleed hiermee een taartvorm. Voor de vulling klop je de eieren los en meng je deze met de gehakte hazelnoten en gesmolten chocolade. Giet het mengsel in de taartvorm en bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Het bakken met noten is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond. Noten bevatten veel gezonde vetten en zijn rijk aan vitamines en mineralen. Daarnaast zijn er eindeloze mogelijkheden om te variëren met noten in je bakrecepten. Van zoet tot hartig, de mogelijkheden zijn eindeloos. We hopen dat deze recepten je inspireren om zelf aan de slag te gaan met het bakken met noten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.