Bakken met kinderen voor de feestdagen: 4 leuke ideeën

RRomée 20 augustus 2023 12:31

De feestdagen zijn een tijd van vreugde en plezier - en wat is er leuker dan samen met je kinderen in de keuken staan om heerlijke lekkernijen te bakken? Hier zijn vier leuke ideeën om het bakken met kinderen tijdens de feestdagen extra speciaal te maken.

Pepernoten bakken voor Sinterklaas

Het bakken van pepernoten is een traditie die kinderen enorm leuk vinden. Met een eenvoudig recept, wat kruiden en een beetje hulp van een volwassene, kunnen ze hun eigen pepernoten maken. Om het nog leuker te maken, kunnen ze de pepernoten in verschillende vormen rollen of er gezichtjes op maken met glazuur.

Kerstkoekjes bakken

Kerstkoekjes bakken is een andere geweldige activiteit om te doen met kinderen tijdens de feestdagen. Ze kunnen de koekjes versieren met glazuur, suikerparels, sprinkels en meer. Je kunt ook de koekjes in verschillende kerstthema's snijden, zoals sterren, kerstbomen, of de kerstman.

Chocolade kerstballen maken

Chocolade kerstballen zijn een leuke en smakelijke traktatie om te maken met kinderen. Ze kunnen de chocolade smelten, de vormen vullen en de kerstballen versieren met allerlei toppings. Het beste van alles is dat ze na het bakken als decoratie aan de kerstboom gehangen kunnen worden!

Taartjes bakken voor het nieuwjaarsfeest

Nieuwjaar is de perfecte tijd om taartjes te bakken. Kinderen kunnen helpen bij het mixen van het deeg, het vullen van de taartvormen en het versieren van de taartjes met glazuur of fruit. Het is een leuke manier om het nieuwe jaar te beginnen!

Activiteit Benodigdheden
Pepernoten bakken pepernoten mix, kruiden, glazuur
Kerstkoekjes bakken koekjes mix, glazuur, suikerparels, sprinkels
Chocolade kerstballen maken chocolade, vormen, toppings
Taartjes bakken voor het nieuwjaarsfeest taart mix, taartvormen, glazuur, fruit

Bakken met kinderen tijdens de feestdagen is niet alleen een leuke activiteit, het is ook een geweldige manier om waardevolle familietijd door te brengen en hen te leren over het bakproces.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.