Bakken met honing: 4 zoete en plakkerige recepten

JJoris 8 oktober 2023 16:26

Bakken met honing kan een hele nieuwe dimensie toevoegen aan je zoete lekkernijen. Niet alleen biedt het een unieke smaak, maar het voegt ook vocht toe aan je gebak en kan dienen als een natuurlijk conserveermiddel. Laten we eens kijken naar 4 zoete en plakkerige recepten die je kunt maken met honing.

Zoete honingbrood

Dit is een eenvoudig recept dat perfect is voor beginners. Het brood is zoet, maar niet te zoet, en het heeft een lichte honingsmaak die je zeker zult waarderen.

  • Ingrediënten: 500g bloem, 2 eetlepels honing, 1 theelepel zout, 1 zakje gist, 250ml warm water.
  • Bereiding: Meng de droge ingrediënten samen. Voeg het warme water en de honing toe en meng tot een deeg. Laat het deeg 1 uur rijzen. Bak het brood in een voorverwarmde oven op 180°C voor 25-30 minuten.

Honing koekjes

Deze koekjes zijn knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant, met een heerlijke honingsmaak.

  • Ingrediënten: 200g bloem, 100g boter, 50g honing, 1 ei, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout.
  • Bereiding: Meng de bloem, boter, honing, ei, bakpoeder en zout samen tot een deeg. Rol het deeg uit en snijd het in vormen naar keuze. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180°C voor 10-12 minuten.

Honingcake

Deze cake heeft een rijke en diepe honingsmaak die je zult waarderen.

  • Ingrediënten: 200g bloem, 100g boter, 100g honing, 2 eieren, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout.
  • Bereiding: Klop de boter en honing samen. Voeg de eieren één voor één toe, kloppend na elk ei. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit toe aan het botermengsel. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180°C voor 25-30 minuten.

Honing en noten taart

Dit recept is wat gecompliceerder, maar het resultaat is het zeker waard. De honing en noten geven deze taart een heerlijke smaak en textuur.

  • Ingrediënten: 250g bloem, 200g boter, 150g honing, 100g gemengde noten, 3 eieren, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout.
  • Bereiding: Klop de boter en honing samen. Voeg de eieren één voor één toe, kloppend na elk ei. Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen en voeg dit toe aan het botermengsel. Voeg de noten toe en meng goed. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C voor 30-35 minuten.

In dit artikel hebben we 4 zoete en plakkerige recepten gedeeld die je kunt maken met honing. Wij hopen dat je van deze recepten geniet en dat ze je inspireren om te experimenteren met honing in je eigen bakcreaties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.