Bakken met granola: 6 creatieve manieren om te variëren

JJoris 28 december 2023 07:07

Granola is niet alleen lekker om zo uit de hand te eten of met wat yoghurt als ontbijt. Wist je dat je granola ook heel goed kunt gebruiken in allerlei bakrecepten? Van taarten tot koekjes en van brood tot snacks, granola geeft een extra crunch en is ook nog eens hartstikke gezond! In dit artikel geven we je 6 creatieve manieren om te bakken met granola. Dus haal die bakvormen maar tevoorschijn en zet de oven maar aan, want we gaan aan de slag met granola!

1. Granola in je brood

Een simpele manier om te beginnen met bakken met granola, is door wat granola toe te voegen aan je brooddeeg. Dit geeft je brood een heerlijke crunch en extra smaak. Probeer het eens met een zelfgemaakte granola met noten en zaden voor een extra gezonde twist.

2. Granola koekjes

Wie houdt er niet van koekjes? Ze zijn makkelijk te maken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Voeg wat granola toe aan je koekjesdeeg voor een verrassende twist. Je kunt de granola ook gebruiken als topping voor je koekjes. Heerlijk met wat chocolade of een beetje honing.

3. Granola taarten

Ook in taarten is granola een heerlijke toevoeging. Denk bijvoorbeeld aan een cheesecake met een bodem van granola. Of wat dacht je van een appeltaart met een topping van granola? De knapperige granola is een heerlijk contrast met het zachte fruit en de romige vulling.

4. Granola muffins of cupcakes

Muffins en cupcakes zijn altijd een succes, zeker als je ze een beetje extra maakt met wat granola. Voeg de granola toe aan het beslag voor extra crunch, of gebruik het als topping. Lekker en gezond!

5. Granola als topping op je ontbijt

Natuurlijk kun je granola ook gewoon gebruiken als topping op je ontbijt. Voeg wat granola toe aan je yoghurt, kwark of smoothie bowl voor een heerlijk begin van de dag.

6. Granola snackrepen

En last but not least, je kunt granola ook gebruiken om lekkere en gezonde snackrepen te maken. Ideaal voor onderweg of als snel tussendoortje. Bovendien kun je met granola snackrepen eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld wat gedroogd fruit, noten of chocolade toe voor extra smaak.

Manier Omschrijving
1. Granola in je brood Voeg granola toe aan je brooddeeg voor een heerlijke crunch en extra smaak.
2. Granola koekjes Voeg granola toe aan je koekjesdeeg of gebruik het als topping.
3. Granola taarten Gebruik granola als bodem of topping in je taarten.
4. Granola muffins of cupcakes Voeg granola toe aan het beslag of gebruik het als topping.
5. Granola als topping op je ontbijt Voeg granola toe aan je yoghurt, kwark of smoothie bowl.
6. Granola snackrepen Maak gezonde snackrepen met granola, ideaal voor onderweg.

Zo zie je maar, granola is niet alleen een gezond en lekker ontbijtje, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren in de keuken. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.