Bakken met bessen: 6 recepten voor zoete en zure traktaties

JJoris 11 september 2023 07:02

Liefhebbers van bessen, opgelet! Er is niets lekkerder dan een zelfgemaakt gebak met verse, sappige bessen. Of je nu houdt van zoete of zure traktaties, deze gids heeft voor ieder wat wils. Hier zijn zes heerlijke recepten om te bakken met bessen.

Zoete recepten

1. Bessenmuffins

Bessenmuffins zijn een klassieker in de wereld van het bakken. Ze zijn gemakkelijk te maken, heerlijk om te eten en perfect voor een snelle snack of ontbijt. Het recept is eenvoudig: mix meel, suiker, bakpoeder en zout. Voeg eieren, melk en olie toe, en meng tot een glad beslag. Voeg tenslotte de bessen toe. Bak voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

2. Bessencake

Een bessencake is een fantastische traktatie voor elke gelegenheid. Het is licht, fruitig en absoluut heerlijk. De bereidingswijze is vergelijkbaar met die van de muffins, maar voeg ook vanille-extract toe voor extra smaak. Bak voor 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

3. Bessentaart

Een bessentaart is een heerlijke zomerse traktatie. Het recept varieert, maar een eenvoudige taart kun je maken met een korst van koekkruimels, een vulling van roomkaas en bessen, en een topping van nog meer bessen.

Zure recepten

4. Zure Bessentaart

Voor de liefhebbers van zure traktaties, probeer een zure bessentaart. Gebruik een mengsel van zure bessen, suiker en maizena voor de vulling en bedek met een kruimelige topping. Bak voor 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

5. Zure Bessenjam

Zure bessenjam is heerlijk op toast of als vulling voor gebak. Kook de bessen met suiker op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg pectine toe en kook tot het mengsel dik is.

6. Zure Bessensaus

Zure bessensaus is perfect om over ijs of pannenkoeken te gieten. Meng de bessen met suiker en citroensap en kook tot de saus dik is.

Deze recepten zijn slechts het begin. Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om bakken met bessen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.