
De zomer is het seizoen van verse, sappige bessen - de perfecte tijd dus om te bakken met deze kleurrijke vruchten. Hier zijn vier overheerlijke traktaties die je makkelijk zelf kunt bakken met verse bessen.
Bessen taart
Ingrediënten:
- 200g bloem
- 100g suiker
- 150g boter
- 250g verse bessen (bijvoorbeeld frambozen, bosbessen, braambessen)
Bereidingswijze:
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Meng de bloem en suiker samen in een kom.
- Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig deeg.
- Druk het deeg in een taartvorm en bak gedurende 15 minuten.
- Verspreid de bessen over de voorgebakken bodem en bak nog eens 20 minuten.
Bessen muffins
Ingrediënten:
- 250g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 200g suiker
- 150g boter
- 2 eieren
- 200g verse bessen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem, bakpoeder en suiker samen in een kom.
- Voeg de boter en eieren toe en meng goed.
- Voeg de bessen toe en roer voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over muffinvormpjes en bak gedurende 25 minuten.
Bessen clafoutis
Ingrediënten:
- 250ml melk
- 3 eieren
- 70g suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200g verse bessen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de melk, eieren, suiker en vanille-extract samen in een kom.
- Giet het beslag in een ingevette ovenschaal en verdeel de bessen over het beslag.
- Bak gedurende 35 minuten.
Bessen crumble
Ingrediënten:
- 200g bloem
- 100g suiker
- 150g boter
- 250g verse bessen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem en suiker samen in een kom.
- Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig deeg.
- Verspreid de bessen over een ingevette ovenschaal en bedek met het kruimeldeeg.
- Bak gedurende 25 minuten.
Zo, met deze vier recepten ben je helemaal klaar voor een zoete zomer vol bessen baksels.