Bakken met amandelmeel: 4 heerlijke glutenvrije traktaties

JJoris 14 augustus 2023 09:52

Voor veel mensen met een glutenallergie of -intolerantie is bakken vaak een uitdaging. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven voor traditioneel meel waar je mee kunt bakken, zoals amandelmeel. Amandelmeel is niet alleen glutenvrij, maar het is ook een gezonde en lekkere vervanging voor gewoon meel.

Wat is amandelmeel?

Amandelmeel is gemaakt van gemalen amandelen en heeft een rijke, nootachtige smaak. Het is een populaire keuze voor glutenvrij bakken en past in veel dieetplannen, waaronder paleo en koolhydraatarm.

Voordelen van bakken met amandelmeel

  • Glutenvrij: Voor degenen met een glutenallergie of -intolerantie, is amandelmeel een uitstekend alternatief voor gewoon meel.
  • Rijk aan voedingsstoffen: Amandelmeel is rijk aan vitamine E, magnesium en vezels, wat bijdraagt aan een gezond dieet.
  • Laag in koolhydraten: In vergelijking met gewoon meel, heeft amandelmeel minder koolhydraten, wat het een goede keuze maakt voor diegenen die proberen hun inname te beperken.

Heerlijke glutenvrije traktaties om te bakken met amandelmeel

Hier zijn vier heerlijke traktaties die je kunt maken met amandelmeel.

  1. Amandelmeel koekjes: Deze koekjes zijn niet alleen glutenvrij, maar ook heerlijk. Voeg wat vanille-extract en chocolade chips toe voor extra smaak.
  2. Amandelmeel cake: Een rijke en vochtige cake die je kunt serveren met een kopje thee of koffie.
  3. Amandelmeel muffins: Deze muffins zijn perfect voor het ontbijt of als tussendoortje. Voeg wat bessen toe voor een fruitige twist.
  4. Amandelmeel pannenkoeken: Wie zegt dat je geen pannenkoeken kunt eten op een glutenvrij dieet? Deze pannenkoeken zijn licht en luchtig, en perfect met wat ahornsiroop en vers fruit.

Bakken met amandelmeel is niet alleen een geweldige manier om glutenvrije traktaties te maken, maar het is ook een gezonde en smakelijke manier om je favoriete gebak te genieten. Of je nu een ervaren bakker bent of net begint, deze recepten zijn gemakkelijk te volgen en zullen zeker een hit zijn bij zowel kinderen als volwassenen. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.