6 verrassende recepten voor gezonde muffins

JJoris 24 augustus 2023 22:22

Als je denkt aan muffins, denk je wellicht aan zoete lekkernijen vol suiker. Maar wist je dat muffins ook ontzettend gezond kunnen zijn? Met de juiste ingrediënten en recepten kun je heerlijke muffins bakken die niet alleen lekker, maar ook voedzaam zijn. In dit artikel delen we 6 verrassende recepten voor gezonde muffins. We hebben recepten met fruit, groenten, noten, zaden, havermout en meer, zodat er voor iedereen iets lekkers tussen zit.

Muffins met groenten

Groenten in een muffin? Jazeker, dat kan heel goed! Probeer bijvoorbeeld eens onze muffins met courgette of muffins met wortel. Beide recepten zijn eenvoudig te maken en de muffins zijn heerlijk als gezond tussendoortje.

Muffins met fruit

Fruit geeft je muffins een natuurlijke zoetheid, zonder dat je extra suiker hoeft toe te voegen. Probeer eens onze muffins met appel of muffins met bessen. Voeg wat extra noten of zaden toe voor een lekkere crunch.

Glutenvrije en lactosevrije muffins

Heb je een intolerantie of allergie? Geen probleem, je kunt ook heerlijke muffins bakken zonder gluten of lactose. Probeer bijvoorbeeld eens onze glutenvrije muffins met havermout of lactosevrije muffins met amandelmeel.

Muffins voor sporters

Ben je een sporter en op zoek naar een gezonde snack vol eiwitten? Probeer dan onze eiwitrijke muffins met kwark en noten. Deze muffins zijn ideaal als herstelsnack na een intensieve training.

Hieronder vind je een overzicht van de 6 recepten:

Soort muffin Belangrijkste ingrediënten
Courgettemuffin Courgette, volkorenmeel, eieren
Wortelmuffin Wortel, rozijnen, kaneel
Appelmuffin Appel, havermout, kaneel
Bessenmuffin Bessen, amandelmeel, honing
Glutenvrije havermoutmuffin Glutenvrije havermout, banaan, eieren
Eiwitrijke sportmuffin Kwark, noten, volkorenmeel

Dus, waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.