6 traditionele broden van over de hele wereld

JJoris 17 augustus 2023 10:37

Heb je je ooit afgevraagd hoe brood smaakt in andere delen van de wereld? In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis rond de wereld, waarbij we stoppen bij zes landen om hun traditionele broden te ontdekken. Van het knapperige Franse baguette tot het zachte Indiase naanbrood, er is een wereld aan broden om te ontdekken en te bakken.

1. Frans baguette

In Frankrijk is de baguette een dagelijkse verschijning. Dit lange, dunne brood heeft een krokante korst en een zachte, luchtige binnenkant.

2. Indiaas naanbrood

Naanbrood is een soort platbrood dat vaak wordt geserveerd bij Indiase maaltijden. Het is zacht en kan worden gebruikt om sauzen of curry's op te scheppen.

3. Italiaans ciabatta

Ciabatta, afkomstig uit Italië, is bekend om zijn luchtige textuur en knapperige korst. Perfect om te gebruiken voor een sandwich of om te dippen in olijfolie.

4. Marokkaans khobz

Khobz is een traditioneel Marokkaans brood dat meestal wordt geserveerd bij tagines. Het heeft een dichte textuur, wat het ideaal maakt voor het opscheppen van sauzen.

5. Russisch zwart brood

In Rusland is zwart brood, of 'chleb', een hoofdbestanddeel. Het is een donker, zwaar brood met een kenmerkende zoete en zure smaak.

6. Amerikaans zuurdesembrood

Zuurdesembrood heeft een complexe smaak en een heerlijk krokante korst, waardoor het favoriet is in Amerika. Het kost wat meer tijd om te bereiden vanwege het gebruik van een zuurdesemstarter, maar het resultaat is het meer dan waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.