6 tips voor het maken van veganistische meringue

RRomée 20 september 2023 10:12

Of je nu een ervaren veganistische bakker bent, of je probeert gewoon af en toe wat plantaardige recepten, een veganistische meringue kan een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, hier zijn 6 tips die je zullen helpen om de perfecte veganistische meringue te maken.

1. Gebruik aquafaba

Aquafaba, het vocht dat je vindt in een blik kikkererwten, is een fantastisch eiwitrijk alternatief voor eiwitten. Door het op te kloppen, krijg je een substantie die heel veel lijkt op opgeklopte eiwitten. Voor het beste resultaat, zorg ervoor dat de aquafaba goed gekoeld is voordat je het opklopt.

2. Voeg crèmetartar toe

Crèmetartar helpt bij het stabiliseren van de aquafaba, waardoor het makkelijker wordt om stijve pieken te krijgen. Je kunt het vinden in de bakafdeling van de meeste supermarkten.

3. Klop op hoge snelheid

Het opkloppen van de aquafaba zal wat tijd vergen, dus wees geduldig. Zorg ervoor dat je op de hoogste snelheid van je mixer klopt om de stijfste pieken te krijgen.

4. Voeg suiker langzaam toe

Probeer de suiker langzaam toe te voegen terwijl je de mixer aan hebt staan. Dit geeft de suiker de tijd om volledig op te lossen en voorkomt dat de meringue te korrelig wordt.

5. Bak op lage temperatuur

Om te voorkomen dat de meringue bruin wordt en te snel droogt, bak je de meringue op een lage temperatuur. Dit zorgt voor een lichte en luchtige meringue met een knapperige buitenkant.

6. Laat de meringue afkoelen in de oven

Zet de oven uit en laat de meringue erin afkoelen. Dit helpt om te voorkomen dat de meringue inzakt en zorgt voor de perfecte knapperige textuur.

Hieronder vind je een basisrecept voor veganistische meringue:

Ingrediënten Hoeveelheid
Aquafaba (gekoeld) 1 kop
Crèmetartar 1/4 theelepel
Fijne kristalsuiker 2 kopjes
Vanille-extract 1 theelepel

Vergeet niet dat oefening kunst baart, dus geef niet op als je meringue de eerste keer niet perfect is. Met deze tips en een beetje geduld, zul je binnen de kortste keren perfecte veganistische meringues maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.