
Iedereen houdt van een goed dessert, maar heb je ooit een dessert geprobeerd met zelfgemaakte likeur? Hier zijn 6 recepten die je kunt gebruiken om je desserts naar een hoger niveau te tillen met zelfgemaakte likeur.
Zelfgemaakte Likeur in Chocoladedesserts
Chocolade en likeur gaan perfect samen. Probeer bijvoorbeeld een chocolademousse met Baileys of een chocolade lava cake met rum. Beide zijn eenvoudig te bereiden en de likeur geeft een extra dimensie aan de chocoladesmaak.
Zelfgemaakte Likeur in Fruitige Desserts
Fruitdesserts kunnen ook profiteren van een scheutje likeur. Een aardbeientaart met een scheutje limoncello of een appelcrumble met calvados zijn fantastische opties om aan je fruitdesserts een vleugje pit te geven.
Zelfgemaakte Likeur in IJsdesserts
Roomijs en sorbet kunnen worden overgoten met een scala aan likeuren om ze nog smakelijker te maken. Probeer een aardbeiensorbet met een scheutje champagne-likeur of een vanille-ijs met koffielikeur.
Hier zijn de recepten voor deze heerlijke desserts:
Het bereiden van desserts met likeur kan een spannende toevoeging zijn aan je bak vaardigheden. Niet alleen geeft het een unieke draai aan standaard desserts, maar het kan ook een geweldig cadeau idee zijn. Dus waar wacht je nog op?