6 recepten voor zelfgemaakte likeuren in desserts

JJoris 22 augustus 2023 11:36

Iedereen houdt van een goed dessert, maar heb je ooit een dessert geprobeerd met zelfgemaakte likeur? Hier zijn 6 recepten die je kunt gebruiken om je desserts naar een hoger niveau te tillen met zelfgemaakte likeur.

Zelfgemaakte Likeur in Chocoladedesserts

Chocolade en likeur gaan perfect samen. Probeer bijvoorbeeld een chocolademousse met Baileys of een chocolade lava cake met rum. Beide zijn eenvoudig te bereiden en de likeur geeft een extra dimensie aan de chocoladesmaak.

Zelfgemaakte Likeur in Fruitige Desserts

Fruitdesserts kunnen ook profiteren van een scheutje likeur. Een aardbeientaart met een scheutje limoncello of een appelcrumble met calvados zijn fantastische opties om aan je fruitdesserts een vleugje pit te geven.

Zelfgemaakte Likeur in IJsdesserts

Roomijs en sorbet kunnen worden overgoten met een scala aan likeuren om ze nog smakelijker te maken. Probeer een aardbeiensorbet met een scheutje champagne-likeur of een vanille-ijs met koffielikeur.

Hier zijn de recepten voor deze heerlijke desserts:

Dessert Benodigde Likeur Bereidingstijd
Chocolademousse met Baileys Baileys 20 minuten
Chocolade lava cake met rum Donkere rum 45 minuten
Aardbeientaart met limoncello Limoncello 60 minuten
Appelcrumble met calvados Calvados 40 minuten
Aardbeiensorbet met champagne-likeur Champagne likeur 15 minuten
Vanille-ijs met koffielikeur Koffielikeur 5 minuten

Het bereiden van desserts met likeur kan een spannende toevoeging zijn aan je bak vaardigheden. Niet alleen geeft het een unieke draai aan standaard desserts, maar het kan ook een geweldig cadeau idee zijn. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.