5 vullingen voor de perfecte eclairs

RRomée 9 december 2023 07:07

Eclairs zijn een favoriet dessert in vele huizen en banketbakkerijen. Ze zijn veelzijdig, heerlijk en zien er spectaculair uit. Een van de cruciale elementen van een goede eclair is de vulling. Hieronder vind je vijf geweldige ideeën voor eclairs vullingen die je thuis kunt maken.

Roomvulling

Ingrediënten:

  • 250 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 20 g maïzena
  • 1 vanillestokje

Bereiding:

  1. Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.
  2. Klop de eidooiers met de suiker tot een lichte, romige substantie. Voeg de maïzena toe en klop nogmaals.
  3. Giet de hete melk in de kom met het eiermengsel, al roerend. Giet daarna alles terug in de pan en laat het op een laag vuur indikken.
  4. Laat de room afkoelen voor je hem in de eclairs spuit.

Chocoladevulling

Ingrediënten:

  • 200 g pure chocolade
  • 200 ml slagroom

Bereiding:

  1. Verhit de slagroom in een pan tot net onder het kookpunt.
  2. Doe de chocolade in een kom en giet de hete room erover. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is.
  3. Laat de chocoladevulling afkoelen en opstijven in de koelkast.

Koffievulling

Ingrediënten:

  • 250 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 50 g suiker
  • 20 g maïzena
  • 2 eetlepels oploskoffie

Bereiding:

  1. Verhit de melk in een pan tot net onder het kookpunt.
  2. Klop de eidooiers met de suiker tot een lichte, romige substantie. Voeg de maïzena en oploskoffie toe en klop nogmaals.
  3. Giet de hete melk in de kom met het eiermengsel, al roerend. Giet daarna alles terug in de pan en laat het op een laag vuur indikken.
  4. Laat de koffievulling afkoelen en opstijven in de koelkast.

Fruitvulling

Ingrediënten:

  • 200 g fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
  • 100 g suiker
  • 3 eetlepels water

Bereiding:

  1. Doe het fruit, de suiker en het water in een pan en breng aan de kook.
  2. Laat het mengsel 10-15 minuten sudderen tot het fruit zacht is en het mengsel is ingedikt.
  3. Pureer het fruitmengsel met een staafmixer en laat afkoelen.

Slagroomvulling

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiding:

  1. Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract tot stijve pieken.
  2. Laat de slagroomvulling in de koelkast opstijven voor je hem in de eclairs spuit.

Met deze vijf vullingen kun je een breed scala aan eclairs maken. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek je favoriete smaak. Eclairs bakken is een leuke en bevredigende bezigheid, dus waarom zou je het niet eens proberen?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.