5 verrassende toepassingen van lavendel in gebak

RRomée 18 oktober 2023 07:07

Lavendel, bekend om zijn rustgevende eigenschappen en aangename geur, heeft ook een plek in de keuken - specifiek in het bakken. Het voegt een delicate en unieke smaak toe aan gebak dat het een stapje hoger brengt. Hier zijn vijf verrassende manieren om lavendel in je gebak te gebruiken.

1. Lavendel en citroen taart

De combinatie van lavendel en citroen is een klassieker. De frisse citrustonen vormen een perfecte balans met de bloemige lavendel. Probeer een lavendel-citroen taart door wat gedroogde lavendel aan je basisdeeg toe te voegen en maak een topping van citroenglazuur.

2. Lavendel suikerkoekjes

Een andere verrassende toepassing van lavendel is in suikerkoekjes. Voeg gewoon wat fijngehakte verse lavendel toe aan je koekjesdeeg. De subtiele lavendelsmaak maakt deze koekjes onweerstaanbaar.

3. Lavendel honing cake

Honing en lavendel zijn een match made in heaven. Probeer een lavendel-honing cake te maken, de bloemige tonen van de lavendel gaan perfect samen met de zoetheid van de honing. Het is een smaakcombinatie die je moet proberen!

4. Lavendel cheesecake

Lavendel kan ook gebruikt worden in romige desserts zoals cheesecake. Een lavendel cheesecake heeft een subtiele, verfijnde smaak die zeker indruk zal maken op je gasten.

5. Lavendel macarons

Last but not least, lavendel macarons. Deze kleine Franse lekkernijen zijn het perfecte canvas voor de verfijnde smaak van lavendel. Voeg een beetje lavendel toe aan het macarondeeg en vul ze met een romige lavendelvulling.

Als je nieuw bent met het bakken met lavendel, begin dan met een kleine hoeveelheid en voeg meer toe naar smaak. Te veel lavendel kan je gebak een zeepachtige smaak geven, dus wees voorzichtig.

Hier is een handige tabel met tips voor het bakken met lavendel:

Tips voor het bakken met lavendel
Begin met een kleine hoeveelheid en voeg meer toe naar smaak
Gedroogde lavendel heeft een sterkere smaak dan verse, dus pas je hoeveelheden aan
Zorg ervoor dat de lavendel die je gebruikt eetbaar is, niet alle soorten zijn veilig om te eten
Te veel lavendel kan een zeepachtige smaak geven, dus wees voorzichtig

Of je nu een ervaren bakker bent of net begint, het gebruik van lavendel in je gebak kan een leuke en smakelijke manier zijn om je vaardigheden uit te breiden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.