5 variaties op de traditionele tiramisu

JJoris 11 januari 2024 07:06

Wie houdt er niet van tiramisu? Dit traditionele Italiaanse dessert heeft het hart van velen veroverd met zijn heerlijke smaken van koffie, cacao, mascarpone en lange vingers. Maar heb je er ooit aan gedacht om je tiramisu een beetje op te schudden? Hier zijn vijf heerlijke variaties op de traditionele tiramisu die je absoluut moet proberen.

1. Tiramisu zonder alcohol

Voor degenen die geen alcohol drinken of voor kinderen, is deze versie van tiramisu ideaal. In plaats van de traditionele marsala wijn of amaretto, kun je extra sterke koffie of espresso gebruiken om de lange vingers in te dopen.

2. Tiramisu met fruit

Fruitige tiramisu is een geweldige manier om dit dessert fris en licht te maken. Aardbeien, bosvruchten, kersen of frambozen kunnen prachtig gecombineerd worden met de romige mascarpone en de koffie smaak.

3. Tiramisu met chocolade

Voor chocoholics is er niets beter dan tiramisu met extra chocolade. Je kunt chocolade schaafsel toevoegen aan de bovenkant of zelfs wat pure chocolade smelten en mengen met de mascarponecrème.

4. Tiramisu met ijs

Hoe maak je een zomerse versie van tiramisu? Voeg gewoon wat vanille- of koffie-ijs toe. Je kunt zelfs een laag ijs tussen de lange vingers en de mascarponecrème leggen.

5. Tiramisu met speculaas

Voor een winterse twist, waarom probeer je niet de lange vingers te vervangen door speculaas? De kruidige smaak van deze koekjes zal een interessant contrast bieden met de zoete mascarpone en koffie.

Hier is een handige tabel om deze variaties bij te houden:

Variatie Belangrijkste ingrediënten
Zonder alcohol Extra sterke koffie of espresso
Met fruit Vers fruit (aardbeien, bosvruchten, kersen, frambozen)
Met chocolade Pure chocolade, chocolade schaafsel
Met ijs Vanille- of koffie-ijs
Met speculaas Speculaas koekjes

Experimenteer met deze recepten en creëer je eigen unieke tiramisu. Ongeacht de variatie, elk tiramisu recept zal zeker een hit zijn bij je gasten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.