5 stappen voor de knapperigste kaneelbroodjes ooit

RRomée 14 september 2023 07:06

Ben je klaar om de knapperigste kaneelbroodjes ooit te bakken? Volg deze 5 eenvoudige stappen en je bent op weg naar een heerlijk huisgemaakt kaneelbroodje dat je gasten zal doen watertanden.

Stap 1: Het deeg

Het maken van het deeg is een essentiële stap in elk bakproces, en kaneelbroodjes zijn geen uitzondering. Begin met het mengen van je droge ingrediënten: bloem, suiker, gist en zout. Voeg daarna de natte ingrediënten toe: water, melk en boter. Meng dit alles tot het een glad deeg vormt.

Stap 2: De vulling

De vulling is wat elk kaneelbroodje onweerstaanbaar maakt. Meng bruine suiker en kaneel in een kom. Voeg wat gesmolten boter toe om het een kleverige consistentie te geven.

Stap 3: Het vormen van de broodjes

Rol je deeg uit tot een rechthoekige vorm. Smeer je kaneelsuikermengsel erover en rol het deeg strak op. Snijd de rol in plakken om je broodjes te vormen.

Stap 4: Het rijzen

Het is belangrijk om je broodjes tijd te geven om te rijzen. Ze moeten minstens een uur op een warme plek staan om te rijzen. Dit zorgt ervoor dat ze luchtig en zacht worden.

Stap 5: Het bakken

Bak je broodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden celcius voor ongeveer 25 minuten. Ze zijn klaar als ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Hieronder vind je een overzichtelijke tabel met de ingrediënten en hun hoeveelheden voor het bakken van de perfecte kaneelbroodjes.

Ingrediënten Hoeveelheid
Bloem 500 gram
Suiker 100 gram
Gist 1 zakje
Zout 1 theelepel
Water 200 ml
Melk 100 ml
Boter 100 gram
Bruine suiker 200 gram
Kaneel 2 eetlepels

Met deze stappen en de juiste ingrediënten, ben je helemaal klaar om de knapperigste kaneelbroodjes ooit te bakken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.