5 stappen om de perfecte crème brûlée te maken

RRomée 10 oktober 2023 18:27

Als er één dessert is dat elegantie en verfijning belichaamt, dan is het wel de crème brûlée. Deze klassieker uit de Franse patisserie is een traktatie voor de zintuigen met zijn zachte, romige binnenkant en een knapperige, gekarameliseerde suikerlaag bovenop. Maar hoe maak je thuis de perfecte crème brûlée? Volg deze 5 stappen om een meesterwerk in je eigen keuken te creëren.

Ingrediënten

Voordat we beginnen, zorg ervoor dat je de volgende ingrediënten bij de hand hebt:

  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 100 g suiker
  • 6 eidooiers
  • Extra suiker voor het karameliseren

Stap 1: De basis

Begin met het verwarmen van de slagroom. Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg zowel de zaadjes als het stokje toe aan de room. Breng het mengsel tot net onder het kookpunt en laat het daarna afkoelen.

Stap 2: De eidooiers

Klop de eidooiers en suiker tot een licht en schuimig mengsel. Het is belangrijk om de suiker en eidooiers goed te mengen voordat je de room toevoegt.

Stap 3: Het mengsel

Voeg de afgekoelde room toe aan het eimengsel. Zorg ervoor dat de room afgekoeld is voordat je het toevoegt, om te voorkomen dat de eieren stollen.

Stap 4: Bakken in de oven

Verdeel het mengsel over 4 tot 6 ramekins. Bak ze in een voorverwarmde oven van 150 graden voor ongeveer 30-35 minuten. De crème brûlée is klaar als het midden van de custard nog een beetje wiebelt. Laat de crème brûlée afkoelen en zet hem vervolgens in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Stap 5: De finishing touch

Bestrooi de crème brûlées met een dunne laag suiker en gebruik een brander om de suiker te karameliseren. Als je geen brander hebt, kun je ook de grill van je oven gebruiken. Let op: het suikerlaagje kan heel snel verbranden, dus hou het goed in de gaten!

Volg deze stappen en je hebt de perfecte crème brûlée! Geniet van het proces en natuurlijk van het eindresultaat.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.