5 recepten voor de romigste custards en puddingen

JJoris 21 december 2023 07:07

Ben je op zoek naar de romigste, meest verrukkelijke custards en puddingen om je dessert repertoire op te frissen? Zoek niet verder, want wij hebben vijf fantastische recepten voor je klaarstaan. Van een traditionele vanille custard tot een vegan pudding zonder suiker, er is voor elk wat wils.

Traditionele vanille custard

Deze klassieke, romige custard met vanille is een favoriet bij velen. Het is de perfecte begeleider voor elke taart, crumble of als vulling voor je favoriete gebak.

Chocolade pudding

Wie houdt er niet van een goede pudding met chocolade? Deze versie is extra romig en vol van smaak. Serveer het met slagroom of je favoriete vruchten voor een decadente traktatie.

Custard zonder ei

Voor degenen die allergisch zijn voor eieren of gewoon iets anders willen proberen, is deze custard zonder ei een geweldige optie. Het is nog steeds rijk en romig, maar zonder de eieren.

Vegan pudding

Voor degenen die een plantaardig dieet volgen, is er deze vegan pudding. Het is vrij van dierlijke producten maar nog steeds heerlijk romig en vol van smaak.

Pudding zonder suiker

Voor degenen die hun suikerinname willen beperken, is er deze pudding zonder suiker. Het is gezoet met natuurlijke zoetstoffen en zit vol met smaak.

Hieronder vind je de recepten voor deze verrukkelijke custards en puddingen.

Recept Ingrediënten Bereiding
Traditionele vanille custard Melk, suiker, vanille, eieren, maïzena Verhit de melk en vanille. Klop eieren, suiker en maïzena. Voeg de hete melk langzaam toe aan het ei-mengsel. Verhit tot het dik wordt. Laat afkoelen.
Chocolade pudding Melk, suiker, cacao, maïzena, boter, vanille Verhit de melk. Meng suiker, cacao en maïzena. Voeg de hete melk toe aan het cacaomengsel. Kook tot het dik wordt. Voeg boter en vanille toe. Laat afkoelen.
Custard zonder ei Melk, suiker, vanille, maïzena Verhit de melk en vanille. Meng de suiker en maïzena. Voeg de hete melk toe aan het suiker-mengsel. Kook tot het dik wordt. Laat afkoelen.
Vegan pudding Plantaardige melk, suiker, cacao, maïzena, plantaardige boter, vanille Verhit de plantaardige melk. Meng suiker, cacao en maïzena. Voeg de hete melk toe aan het cacaomengsel. Kook tot het dik wordt. Voeg plantaardige boter en vanille toe. Laat afkoelen.
Pudding zonder suiker Melk, natuurlijke zoetstof, cacao, maïzena, boter, vanille Verhit de melk. Meng de natuurlijke zoetstof, cacao en maïzena. Voeg de hete melk toe aan het cacaomengsel. Kook tot het dik wordt. Voeg boter en vanille toe. Laat afkoelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.