4 stappen om het perfecte chocotaartje met vloeibare kern te maken

RRomée 9 oktober 2023 07:16

Een chocotaartje met vloeibare kern is een ultieme traktatie voor elke chocoholic. Maar hoe maak je dit decadente dessert? Hier zijn vier eenvoudige stappen om je naar chocotaartje-nirvana te leiden.

Stap 1: Verzamel je ingrediënten

Het maken van een chocotaartje met vloeibare kern begint met het verzamelen van de juiste ingrediënten. Hier is wat je nodig hebt:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem

Stap 2: Bereid je beslag voor

Smelt de boter en chocolade samen in een kom boven een pan met zacht kokend water. Dit wordt 'au bain-marie' genoemd. Klop in een andere kom de eieren, suiker en bloem samen tot een glad beslag. Voeg vervolgens het chocolade-botermengsel toe en meng goed.

Stap 3: Bak je chocotaartjes

Verdeel het beslag over vier ingevette en met bloem bestoven ramekins. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 12 minuten. Het doel is om de buitenkant stevig te krijgen, maar de binnenkant nog lekker vloeibaar.

Stap 4: Serveer je chocotaartjes

Laat de taartjes een minuutje afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Wees voorzichtig, want de binnenkant is nog heet en vloeibaar! Serveer met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor een extra decadente traktatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat het maken van een perfect chocotaartje enige oefening kan vergen. Het kan zijn dat je een paar keer moet proberen voordat je de perfecte bakduur en temperatuur voor jouw oven vindt. Maar geef niet op! Het eindresultaat is het zeker waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.