4 recepten voor gebakjes met verrassingsvullingen

JJoris 9 september 2023 09:46

Wie houdt er niet van een smakelijke verrassing? Deze vier recepten voor gebakjes met verrassingsvullingen zullen je gasten zeker verbazen en fascineren.

Recept 1: Chocoladegebakjes met romige vulling

Voor dit recept heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 200 gram donkere chocolade
  • 150 gram room
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, boter en eieren tot een glad deeg.
  3. Vul elke gebaksvorm met het deeg en bak gedurende 15 minuten.
  4. Smelt ondertussen de chocolade en meng met de room voor de vulling.
  5. Vul elk afgekoeld gebakje met de chocoladeroom en serveer.

Recept 2: Aardbeiengebakjes met roomkaasvulling

Voor dit recept heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 200 gram aardbeien
  • 150 gram roomkaas
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, boter en eieren tot een glad deeg.
  3. Vul elke gebaksvorm met het deeg en bak gedurende 15 minuten.
  4. Meng ondertussen de aardbeien en roomkaas voor de vulling.
  5. Vul elk afgekoeld gebakje met de aardbeienroom en serveer.

Recept 3: Vanillegebakjes met bosbessenvulling

Voor dit recept heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram bosbessen
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, boter, eieren en vanille-extract tot een glad deeg.
  3. Vul elke gebaksvorm met het deeg en bak gedurende 15 minuten.
  4. Maak ondertussen de bosbessenvulling door de bosbessen te pureren.
  5. Vul elk afgekoeld gebakje met de bosbessenvulling en serveer.

Recept 4: Appelgebakjes met kaneelvulling

Voor dit recept heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, boter en eieren tot een glad deeg.
  3. Vul elke gebaksvorm met het deeg en bak gedurende 15 minuten.
  4. Meng ondertussen de geraspte appels en kaneel voor de vulling.
  5. Vul elk afgekoeld gebakje met de appelvulling en serveer.

Met deze recepten zul je zeker indruk maken op je gasten. Ze zijn gemakkelijk te maken en zorgen voor een leuke verrassing bij elke hap.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.