4 manieren om gebak te decoreren met eetbare bloemen

JJoris 26 oktober 2023 07:07

Of je nu een doorgewinterde bakker bent of gewoon graag nieuwe decoratietechnieken probeert, het versieren van gebak met eetbare bloemen kan een mooie en heerlijke toevoeging zijn aan je bakcreaties. In dit artikel delen we 4 creatieve manieren om gebak te decoreren met eetbare bloemen.

Manier 1: Bloemen als topping

Een van de eenvoudigste manieren om eetbare bloemen in je gebak te verwerken, is door ze als topping te gebruiken. Dit kan op cakes, cupcakes, taarten of zelfs koekjes. Het enige dat je hoeft te doen, is het baksel te bakken zoals je normaal zou doen en vervolgens de eetbare bloemen bovenop te leggen voor het serveren.

Manier 2: Bloemen in het deeg

Een andere creatieve manier om eetbare bloemen te gebruiken, is door ze rechtstreeks in het deeg te mengen. Dit kan een prachtige en verrassende visuele touch geven aan je gebak. Het is belangrijk om de bloemen voorzichtig door het deeg te vouwen om te voorkomen dat ze breken.

Manier 3: Bloemen in glazuur of frosting

Eetbare bloemen kunnen ook worden vermengd met glazuur of frosting. Dit kan zowel een smaak- als visuele boost geven aan je gebak. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een frosting van roomkaas te maken en deze te combineren met eetbare bloemen voor een prachtige en heerlijke topping.

Manier 4: Bloemen in de vulling

Tot slot kunnen eetbare bloemen ook worden gebruikt in de vulling van bijvoorbeeld een taart. Dit kan zowel een lekkere als mooie toevoeging zijn.

Hieronder vind je een tabel met soorten eetbare bloemen die je kunt gebruiken voor je bakcreaties:

Soort bloem Smaak Geschikt voor
Viooltjes Licht zoet Toppings, frosting
Rozenblaadjes Licht zoet, bloemig Deeg, vulling
Oost-Indische kers Peperig Deeg, vulling
Goudsbloemen Licht bitter Deeg, frosting

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bloemen die je gebruikt eetbaar zijn en niet zijn bespoten met pesticiden. Je kunt eetbare bloemen kopen bij sommige supermarkten, boerenmarkten, of zelfs online. Daarnaast kun je ook zelf eetbare bloemen kweken in je eigen tuin.

Het decoreren van gebak met eetbare bloemen kan een leuke en creatieve manier zijn om je bakken naar een hoger niveau te tillen. Met een beetje fantasie en oefening kun je prachtige bakcreaties maken met deze natuurlijke decoratie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.