3 technieken voor het maken van perfecte fudge

RRomée 9 september 2023 22:01

Ben je gek op fudge, maar weet je niet hoe je het moet maken? Maak je geen zorgen, in dit artikel onthullen we 3 eenvoudige technieken om de perfecte fudge te maken.

Techniek 1: Fudge maken met gecondenseerde melk

Dit is de meest traditionele techniek voor het maken van fudge en het wordt vaak gebruikt door ervaren bakkers. Het vereist echter wat geduld en oefening voor een perfect eindresultaat. Hier is een eenvoudig stappenplan om je te helpen:

 1. Ingrediënten verzamelen. Voor deze methode heb je nodig: 400 gram suiker, 150 gram boter, 150 ml gecondenseerde melk en 200 gram chocolade.

 2. Suiker, boter en gecondenseerde melk samen koken. Meng deze ingrediënten in een pan en kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, totdat het mengsel begint te karamelliseren.

 3. Voeg de chocolade toe. Wanneer het mengsel karamelkleurig is, voeg je de chocolade toe en roer je tot het volledig is gesmolten.

 4. Giet het mengsel in een bakblik. Zorg ervoor dat het bakblik van tevoren is ingevet of bekleed met bakpapier, zodat je de fudge gemakkelijk kunt verwijderen.

 5. Laat het mengsel afkoelen. Dit is een cruciale stap. De fudge moet volledig afkoelen voordat je het kunt snijden en serveren. Bij voorkeur laat je het een nacht in de koelkast staan.

Techniek 2: Fudge maken in de slowcooker

Deze techniek is ideaal voor beginners, omdat het bijna foolproof is! De slowcooker doet het meeste werk voor je en je hebt geen thermometer of andere speciale apparatuur nodig. Het resultaat is heerlijk romige fudge die zeker indruk zal maken. Hier zijn de stappen:

 1. Meng alle ingrediënten in de slowcooker. Voor deze methode heb je nodig: 500 gram suiker, 200 gram boter, 200 ml gecondenseerde melk en 250 gram chocolade. Voeg alle ingrediënten toe aan de slowcooker en zet deze op de lage stand.

 2. Roer elk half uur. Het is belangrijk om het mengsel regelmatig te roeren om te voorkomen dat het aan de bodem van de slowcooker blijft plakken.

 3. Giet het mengsel in een bakblik en laat het afkoelen. Net als bij de eerste techniek, moet je de fudge volledig laten afkoelen voordat je het kunt snijden en serveren.

Techniek 3: Fudge maken in de magnetron

Deze techniek is het snelst en het gemakkelijkst van allemaal. Het is perfect voor als je in een mum van tijd een lekkere fudge wilt maken. Voor deze techniek heb je nodig: 500 gram suiker, 200 gram boter, 200 ml gecondenseerde melk en 250 gram chocolade.

Volg deze stappen om een magnetron fudge te maken:

 1. Combineer suiker, boter en gecondenseerde melk in een magnetronbestendige kom.

 2. Zet de kom in de magnetron en zet de timer op 2 minuten.

 3. Haal de kom uit de magnetron en roer de ingrediënten samen. Doe dit snel, want het mengsel begint vrij snel te stollen.

 4. Voeg de chocolade toe en roer tot het volledig is gesmolten. Je kunt de kom terug in de magnetron zetten als de chocolade niet volledig smelt.

 5. Giet het mengsel in een bakblik en laat het afkoelen.

Het belangrijkste bij het maken van fudge is om geduldig te zijn en nauwkeurig te meten. Met deze technieken en tips ben je goed op weg om de perfecte fudge te maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.