3 technieken voor het bakken van perfecte canelés

JJoris 20 september 2023 23:56

Ben je al een tijdje geïnteresseerd in het bakken van de perfecte canelés, maar heb je nog geen idee hoe je dit moet aanpakken? Dan ben je hier aan het juiste adres! We onthullen hier de drie belangrijkste technieken die je kunt gebruiken voor het bakken van perfecte canelés.

Techniek 1: Het prepareren van de vorm

Een van de belangrijkste aspecten van het bakken van canelés is het prepareren van de vorm. Voor de beste resultaten, kunt u het beste een koperen vorm gebruiken.

Als je met koperen vormen aan de slag gaat, zal je zien dat je canelés een mooie, donkere korst krijgen en dat de binnenkant heerlijk zacht blijft. Koperen vormen zijn duurder dan siliconen vormen, maar de investering loont zeker!

Bij het prepareren van de vorm is het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen het gebruik van boter en bijenwas. Dit creëert een barrière die ervoor zorgt dat je canelés niet aan de vorm blijven plakken, terwijl het tegelijkertijd helpt om die mooie, donkere korst te krijgen.

Techniek 2: Het rusten van het beslag

Een andere cruciale stap in het proces van het bakken van canelés is het rusten van het beslag. Het is een algemeen geaccepteerde regel onder professionele bakkers dat het beslag minimaal 24 uur moet rusten voordat het de oven in gaat.

Dit rusten geeft de ingrediënten de kans om volledig te integreren en zorgt ervoor dat de canelés uit de oven komen met die karakteristieke custardachtige textuur aan de binnenkant.

Techniek 3: De baktemperatuur

De baktemperatuur is ook een belangrijk aspect van het bakken van perfecte canelés. Het is essentieel om de baktemperatuur juist te krijgen om te zorgen voor de perfecte korst en textuur.

Hier is een basisgids voor het bakken van canelés:

Bakstadium Temperatuur Tijd
Eerste bakstadium 240°C 12 minuten
Tweede bakstadium 180°C 50 minuten

Onthoud dat deze tijden en temperaturen slechts een richtlijn zijn. Afhankelijk van je oven kan het nodig zijn om de tijden en temperaturen aan te passen.

Het bakken van perfecte canelés is zeker geen gemakkelijke taak, maar met deze drie technieken ben je zeker op weg naar succes.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.