3 overheerlijke vullingen voor je tompouce

RRomée 27 mei 2024 07:02

Een tompouce, het onmisbare gebakje bij elke Nederlandse feestelijkheid, mag iets speciaals zijn. In dit artikel gaan we het hebben over drie overheerlijke vullingen die je tompouce naar het volgende niveau tillen.

Traditionele Banketbakkersroom

De meest voorkomende vulling voor een tompouce is de traditionele banketbakkersroom. Deze room is rijk, romig en voegt een heerlijke zoetheid toe aan het gebak. Hier is een eenvoudig recept om het zelf te maken:

Ingrediënten:

  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 50 gram maizena

Instructies:

  1. Snij het vanillestokje doormidden en haal het merg eruit. Doe het merg, het stokje, de suiker en de melk in een pan. Breng dit aan de kook.
  2. Klop de eidooiers en maizena door elkaar. Voeg een beetje van de warme melk toe om het te temperen. Voeg dan het ei-maizena mengsel toe aan de pan met melk.
  3. Laat het mengsel koken tot het indikt. Haal het dan van het vuur en laat het afkoelen.

Chocolademousse

Voor de chocoladeliefhebbers is er de overheerlijke chocolademousse vulling. Deze vulling is luchtig, romig en zit boordevol chocoladesmaak. Hier is hoe je het maakt:

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • snufje zout

Instructies:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten met het zout tot zachte pieken. Klop de eidooiers met de suiker tot een licht en romig mengsel.
  3. Meng de gesmolten chocolade met het eidooiermengsel. Voeg dan voorzichtig het eiwit toe en vouw het door het chocolademengsel tot een luchtige mousse.

Aardbeienroom

Voor een zomers gevoel kun je kiezen voor een aardbeienroom vulling. Deze vulling is licht, fruitig en voegt een mooie kleur toe aan je tompouce. Hier is het recept:

Ingrediënten:

  • 200 gram verse aardbeien
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Instructies:

  1. Pureer de aardbeien met de suiker tot een gladde massa.
  2. Klop de slagroom met de vanillesuiker tot zachte pieken.
  3. Vouw de aardbeienpuree door de slagroom tot een luchtige room.

Met deze drie vullingen kun je eindeloos variëren en je tompouce precies zo maken als jij het lekker vindt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.